Ο καιρός είναι ιδανικός για σούπες και μια κολοκυθόσουπα βελουτέ είναι η καλύτερη επιλογή.

Ο Γιώργος Τσούλης προτείνει την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για κολοκυθόσουπα βελουτέ.

ΥΛΙΚΑ

Για την Κολοκυθόσουπα:

550 ml ζωμό κοτόπουλο

400 γρ. κολοκύθα

400 ml μαύρη μπύρα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. τσένταρ

40 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι

1/2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι, μικρό, ψιλοκομμένο

1 πατάτα, μέτρια, ξεφλουδισμένη, κομμένη σε μικρά κυβάκια

Αλάτι

Πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

Καραμελωμένα popcorn

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι κι ελαιόλαδο, τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 °C.

Tοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ελαιόλαδο και θυμάρι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο και το σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να καραμελώνουν. Αυτό θα πάρει περίπου 3 με 4 λεπτά.

Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά ακόμη, ή μέχρι η πατάτα να αρχίσει να μαλακώνει.

Ρίχνουμε τη ψημένη κολοκύθα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την μπύρα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε το κάρυ και στη συνέχεια το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράσουν για περίπου 15-20 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμη η σούπα μας την πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ και την περνάμε από σήτα (αν αυτό κριθεί απαραίτητο) για πιο βελούδινη υφή.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σερβίρουμε σε πιάτο με καραμελωμένα ποπ κορν.

tsoulotip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τσένταρ με γραβιέρα. Σ’ αυτή την περίπτωση προσέχουμε ιδιαιτέρως το αλάτι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ