«Σας αρέσουν και εσάς πολύ τα κουλουράκια; Σας έχω συνταγάρα special. Υπέροχα, ελληνικά κουλουράκια λεμονιού με μαστίχα για να τσιμπολογήσετε σε κάθε στιγμή!», γράφει ο Γιώργος Τσούλης για τη συνταγή του για τα κουλουράκια λεμονιού με μαστίχα.

#tsoulotip: Μην αγχωθείτε άμα δούμε ότι η ζύμη μας είναι λίγο ρευστή γιατί τη βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει

Κουλουράκια λεμονιού με μαστίχα

ΥΛΙΚΑ

500 γρ.αλεύρι γ.ο.χ.

250 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

150 ml χυμός, λεμόνι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. σόδα

½ κ.γ. μαστίχα, τριμμένη

Ξύσμα από 1 λεμόνι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
2 Ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο τέλος αδειάζουμε μέσα το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τη μαστίχα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3 Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει το μείγμα και μόλις περάσει η 1 ώρα, παίρνουμε λίγο από το μείγμα, περίπου 25 με 30 γρ. και σχηματίζουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα επιθυμούμε.
4 Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
5Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 25 με 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
6 Σερβίρουμε.
Διαβάστε περισσότερες πασχαλινές συνταγές στο giorgostsoulis.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ