Κουσκουσάκι με θαλασσινά
Υλικά για 4 μερίδες
• 500 γρ. κουσκουσάκι
• 1 ξερό κρεμμύδι,
ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο
τριμμένο
• 500 γρ. γαρίδες
• 500 γρ. μύδια
• 2 κολοκυθάκια
τριμμένα
• 250 γρ. ντοματίνια
• 100 ml λευκό κρασί
• 4 κουτ. σούπας
ψιλοκομμένος
μαϊντανός
• ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε από τις γαρίδες το κέλυφος και τις κρατάμε με το κεφάλι τους. Ξεπλένουμε πολύ καλά τα μύδια και βγάζουμε το γένι από το πλάι τους. Σοτάρουμε σε 3-4 κουταλιές το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κολοκυθάκια. Μετά, ρίχνουμε τις γαρίδες και τα μύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί, τα ντοματίνια και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Βράζουμε ξεχωριστά σε αλατισμένο νερό το κουσκουσάκι, σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, και το στραγγίζουμε. Το ρίχνουμε στη σάλτσα με τα θαλασσινά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Διαβάστε επίσης: