Κριθαράκι με καρότο, αγκινάρες και πράσο μας προτείνει ο σεφ Μάκης Γεωργιάδης.

 

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Για 4 άτομα
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
10 αγκινάρες ψιλοκομμένες
200 γρ. καρότα σε κύβους
2 πράσα ψιλοκομμένα
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 ματσάκι άνηθο
1 σφηνάκι ούζο
200 ml ζωμό λαχανικών
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Κριθαράκι με καρότο, αγκινάρες και πράσο: Η εκτέλεση της συνταγής

Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία του. Το σουρώνουμε, το λαδώνουμε για να μην κολλήσει και το αφήνουμε να κρυώσει. Σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το πράσο με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, να γυαλίσει, και στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε και τις αγκινάρες και σβήνουμε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, συμπληρώνουμε το ζωμό, αλάτι (με προσοχή) και πιπέρι.  
Αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, να μείνει με λίγο μόνο ζουμάκι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τον άνηθο και σερβίρουμε.
TIP:
Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στο κριθαράκι 1 φινόκιο ψιλοκομμένο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ