Η θερμοκρασία πέφτει, η όρεξη για γλυκό ανεβαίνει! Έτσι, ο Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει lava cake. Πρόκειται για ένα λαχταριστό, σοκολατένιο κέικ με γέμιση υγρής σοκολάτας.
Υπέροχη γεύση και υφή, σοκολατένιο «ποίημα» στο οποίο δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς!
Υλικά – Lava cake
- 340 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου +extra για το βουτύρωμα της φόρμας
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 αβγά
- 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα. Σε ένα μεταλλικό μπολ, προσθέτουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο. Τα λιώνουμε πάνω από μία κατσαρόλα με βραστό νερό (μέθοδος μπεν μαρί). Μόλις λιώσουν, ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί και πάλι το μείγμα. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν προσθέσουμε το επόμενο, ανακατεύοντας παράλληλα με το σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε εκ νέου. Μεταφέρουμε το παραπάνω μείγμα σε μία βουτυρωμένη ορθογώνια φόρμα για κέικ, διαστάσεων 30Χ12εκ., στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, αποσύρουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει καλά για 1 ½ – 2 ώρες και έπειτα ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε το lava cake πασπαλίζοντας με κακάο.