Light Συνταγή: Μακαρονάδα με κολοκυθάκι και ανθότυρο με πλούσια γεύση
Μια ελαφριά και γευστική πρόταση για μακαρονάδα με κολοκυθάκι και ανθότυρο, εμπνευσμένη από τον Άκη Πετρετζίκη.
Εδώ, η κλασική συνταγή αποκτά μια πιο υγιεινή εκδοχή, διατηρώντας όμως την πλούσια γεύση της.
Ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, αλλά δεν θέλουν να στερηθούν την απόλαυση ενός νόστιμου και χορταστικού γεύματος.
Υλικά:
1 κολοκυθάκι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/2 κ.γ. μπούκοβο
400 γρ. σπαγγέτι με παντζάρι
200 γρ. ανθότυρο
1 κ.γ. δυόσμο
αλάτι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κολοκυθάκι σε πολύ λεπτές φέτες.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, προσθέτουμε τις φέτες από το κολοκυθάκι, το σκόρδο και το μπούκοβο, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά απευθείας στο τηγάνι μαζί με 2 κ.σ. από το νερό τους, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το ανθότυρο σε κομμάτια, και ελέγχουμε εάν χρειάζεται αλάτι.
Ρίχνουμε τον δυόσμο, το αλάτι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους για 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.
Βρείτε περισσότερες συνταγές από τον Άκη Πετρετζίκη, εδώ