Light συνταγή: Συνδυάζει την απλότητα με την εκρηκτική γεύση, φτιάχνοντας ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους

Απίθανη light συνταγή, με αγαπημένα ζυμαρικά, τόνο κι απίστευτα νόστιμη σάλτσα λεμονιού, από τον Σεφ Πέτρο Συρίγο

Υλικά:

350γρ. ταλιατέλες
140γρ. τόνο
4 σκελίδες σκόρδο
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 πιπεριά τσίλι
θυμάρι
λίγο μπούκοβο
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. κάπαρη (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό, άνηθο
παρμεζάνα (προαιρετικά)

Light συνταγή: Ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού
Light συνταγή: Ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις ταλιατέλες να βράσουν σε αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερα από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες, το θυμάρι και την πιπεριά τσίλι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το σκόρδο να αποκτήσει ξανθό χρώμα.

Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα τόνου, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Ρίχνουμε τις ταλιατέλες στο τηγάνι και λίγο απ’ το νερό της κατσαρόλας που έβρασαν.

Προσθέτουμε μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένα τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε ρίχνουμε και την κάπαρη.

Σερβίρουμε σε πιάτο και από πάνω βάζουμε τον υπόλοιπο τόνο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο το φρέσκο κρεμμύδι και αν θέλουμε τριμμένη παρμεζάνα.

Βρείτε περισσότερες συνταγές από τον Πέτρο Συρίγο, εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ LIGHT ΣΥΝΤΑΓΗ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ