Τα μεξικάνικα burritos είναι μια ωραία πρόταση για το βράδυ, εάν θέλετε να φάτε κάτι διαφορετικό και γρήγορο.

Η μεξικάνικη κουζίνα έχει πολύ ωραία πιάτα, παρά το γεγονός ότι είναι καυτερά. Ωστόσο, το θετικό είναι ότι όταν φτιάξουμε εμείς στο σπίτι μας μια μεξικάνικη συνταγή μπορούμε να τα κάνουμε και λιγότερο πικάντικα εάν δεν μας αρέσει.

Τα μεξικάνικα burritos με κοτόπουλο είναι μια εύκολη συνταγή που συνδυάζεται άψογα με την μπύρα, αλλά και ένα ποτήρι κρασί.

ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα κοτόπουλου
1 κ.σ πάπρικα
½ κ.σ κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
1 κονσέρβα φασόλια (400γρ.)
200γρ. ρύζι βρασμένο
χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
4 ώριμες ντομάτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό μαρούλι
4 μεγάλες τορτίγιες
80γρ. τσένταρ τριμμένο
4 κ.σ γιαούρτι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα φιλέτα έτσι ώστε να γίνουν πιο λεπτά, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα πασπαλίζουμε με πάπρικα, κύμινο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα φιλέτα μας για 10 λεπτά. Για να ψηθούν καλά και από τις δυο πλευρές θα πρέπει να τα γυρνάμε συχνά.

Τα βγάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσουν.

Από το ματσάκι κόλιανδρο, κόβουμε τις κορυφές και το υπόλοιπο το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Βάζουμε το τηγάνι μας σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 1 κουταλιά σούπας λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο για 1 λεπτό. Σουρώνουμε τα φασόλια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα και το ρύζι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ και τα μισά φύλλα του κόλιανδρου που κρατήσαμε, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Κόβουμε σε καρεδάκια τις ντομάτες, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα βάζουμε μαζί σε μπολ και περιχύνουνε με τον χυμό λάιμ. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα κόλιανδρου, τα προσθέτουμε, αλατίζουμε και ανακατεύουνε. Κόβουμε σε λωρίδες το μαρούλι και το κοτόπουλο.

Ζεσταίνουμε την κάθε τορτίγια για 1 λεπτό σε ζεστό τηγάνι να μαλακώσει, την απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας και μοιράζουμε σε κάθε τορτίγια τα υλικά μας. Το μείγμα του ρυζιού, τα φασόλια, τις ντομάτες με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαρούλι και το κοτόπουλο. Τέλος, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί, βάζουμε και από 1 κουταλιά γιαούρτι και τυλίγετε τα burritos.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ