Νηστίσιμη Συνταγή: Μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή, έτοιμη σε 20 λεπτά!
Η Αγιορείτικη κουζίνα, φημίζεται για την αγνότητα, την απλότητα την υγιεινή της και τη νοστιμιά της. Η νηστίσιμη συνταγή που προτείνει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης είναι τόσο νόστιμη που μπορείτε να την βάλετε στο τραπέζι σας ακόμη και σε περιόδους μη νηστείας
Υλικά:
250 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 πιπεριά κόκκινη & 1/2 πράσινη, ψιλοκομμένες
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
160 γρ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
14 γαρίδες καθαρισμένες
75 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
900 γρ. καυτό νερό που έχει βράσει με τα κέλυφοι από τις γαρίδες
Λίγο τσίπουρο ή ούζο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν
Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1’-2’, ανακατεύοντας
Ρίχνουμε το κριθαράκι, ξανά ανακατεύουμε για 1’ και συμπληρώνουμε με τα 900 γρ. καυτό νερό
Ψιλοκόβουμε 4 γαρίδες, τις ρίχνουμε μέσα και μαγειρεύουμε για 10’-15’, ανακατεύοντας τακτικά
Προσθέτουμε τη σάλτσα, αλατοπίπερο, καπακώνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε μέχρι να απορροφήσει αρκετό από το ζουμί
Λαδώνουμε τις γαρίδες και τις σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά με αλάτι και πιπέρι
Σβήνουμε με λίγο τσίπουρο και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε προαιρετικά με μαϊντανό
Βρείτε περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη, εδώ