Νηστίσιμη Συνταγή: Με κάποιες μικρές προσθήκες μπορείτε να την μετατρέψετε σε αρτήσιμη ενισχύοντας ταυτόχρονα το ποσοστό πρωτεΐνης 

Μια νόστιμη νηστίσιμη συνταγή είναι αυτή που πρότεινε ο Πέτρος Συρίγος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Η ίδια συνταγή με μια μικρή παραλλαγή μπορεί να γίνει αγαπημένο πιάτο όσων θέλουν υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών στα γεύματα τους 

Νηστίσιμη Συνταγή: Με κάποιες μικρές προσθήκες μπορείτε να την μετατρέψετε σε αρτήσιμη ενισχύοντας ταυτόχρονα το ποσοστό πρωτεΐνης 

Υλικά:

1 πακέτο λιγκουίνι

4 μανιτάρια πορτομπέλο

4 μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα

1/2 κρεμμύδι

2 σκ. σκόρδο

100 ml κρασί λευκό

2 κ.σ. βαλσάμικο

1 κ.σ. μέλι

5 κλωναράκια θυμάρι

ελαιόλαδο

(Αν δεν νηστεύετε μπορείτε να προσθέσετε ένα αυγό ποσέ)

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι σε νερό για 10 λεπτά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Κόβουμε όλα τα μανιτάρια σε μικρά κυβάκια, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε το βαλσάμικο, το μέλι και μαγειρεύουμε για λίγο να καραμελωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το θυμάρι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Αν δεν νηστεύουμε σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και αυγό ποσέ

Βρείτε περισσότερες συνταγές από τον Πέτρο Συρίγο, εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ