Μια έξυπνη συνταγή για να φάνε τα παιδιά σας μελιτζάνα, σε μια γευστική μακαρονάδα που αποτελεί γρήγορο και γευστικότατο πιάτο για το οικογενειακό τραπέζι.
Το μυστικό της συγκεκριμένης σάλτσας είναι το καλό σοτάρισμα των λαχανικών και ειδικά της μελιτζάνας, η οποία πρέπει να βγάλει όλη τη γλύκα της. Σε συνδυασμό με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λευκό κρασί, το αποτέλεσμα είναι η επιτομή των αρωμάτων της μεσογειακής κουζίνας!
Υλικά:
500 γρ. πένες ή άλλο ζυμαρικό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε καρέ
2 πιπεριές τσακώνικες κομμένες σε καρέ
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. κρασί λευκό
400 ml ντομάτες ψιλοκομμένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε σε καρέ. Τις αλατίζουμε και τις σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο για 3΄-4΄, να μαλακώσουν ελαφρά. Έπειτα τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10΄ περίπου, να γίνουν al dente. Στο μεταξύ, ρίχνουμε στο τηγάνι μέσα στο οποίο τηγανίζαμε τις μελιτζάνες το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά Φλωρίνης για 3΄-4΄ να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο, περιμένουμε να βγάλει το άρωμά του και ρίχνουμε τον πελτέ. Τον τρίβουμε στον πάτο του τηγανιού να σοταριστεί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις μελιτζάνες, περιμένουμε να πάρουν μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να γίνουν οι πένες. Μόλις είναι έτοιμες, τις παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύοντας καλά, να πάει η σάλτσα παντού. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.