Νηστίσιμη Συνταγή: Μια υπέροχη και εύκολη συνταγή για νηστίσιμο κορμό σοκολάτας που θα τον λατρέψεις!
Μωσαϊκό νηστίσιμο με σοκολάτα, ταχίνι και χαλβά! Μια νηστίσιμη συνταγή του Πέτρου Συρίγου που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε γεύση από αρτήσιμα σοκολατένια γλυκά!
Υλικά:
400 γρ κουβερτούρα
1 ½ κσ μέλι
100 γρ Ταχίνι
2.5 κσ κακάο
200 γρ χαλβάς με βανίλια
150 γρ κορν φλεικς
100 γρ σταφίδες σουλτανίνες
100 γρ καρύδια
100 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τον χαλβά σε μικρά κομματάκια. Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την σοκολάτα. Όταν γίνει ρευστή προσθέτουμε το μέλι , το ταχίνι και το κακάο. Ανακατεύουμε. Όταν κρυώσει ελαφρώς προσθέτουμε τον χαλβά, τα κορν φλεικς, τις σταφίδες, τα καρύδια και τα αμύγδαλα.
Ανακατεύουμε με ελαφριές κινήσεις. Όταν κρυώσει αρκετά και είναι εύπλαστο το μείγμα. Το απλώνουμε σε μια ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολλα κατά μήκος. Ρολάρουμε και φτιάχνουμε μια καραμέλα στριφώνοντας τις άκρες της λαδόκολλας. Βάζουμε το μωσαϊκό στο ψυγείο για 6 ώρες. Το ξεδιπλώνουμε και κόβουμε σε φέτες.
Βρείτε περισσότερες συνταγές από τον Πέτρο Συρίγο, εδώ