Συνταγή: Ένα νηστίσιμο και vegan γλυκό ψυγείου σοκολάτας που οποίος το δοκιμάζει το λατρεύει
Για τις μέρες που κάνετε νηστεία ο Γιάννος Βαλιάνος έχει την κορυφαία συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου που είναι κατάλληλο και για vegan
Υλικά:
Για το κέικ
325 γρ αλεύρι γοχ
70 γρ κακαο
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ ηλιέλαιο
200 γρ νερό
200 γρ γάλα vegan (είτε αμυγδάλου είτε καρύδας κλπ)
1 κ.γλ σόδα
1 κ.σ ξύδι
Για την κρέμα
1,5 L Σοκολατένιο γάλα αμυγδάλου
100 γρ κορν φλαουρ
30 γρ ζάχαρη προαιρετικά
1 πακέτο Τρουφα σοκολάτας
Εκτέλεση:
Για το κέικ
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και την σόδα. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Αρχίζουμε και προσθέτουμε στο κέντρο του μπολ το γάλα και το νερό ανακατεύοντας από μέσα προς τα έξω να αρχίσει να ομογενοποιείται. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το ξύδι και κάνουμε την τελική ομογενοποίηση.
Λαδώνουμε με λίγο ηλιέλαιο ένα ταψί 35*27 cm και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις προτελευταία σχάρα για 25 λεπτά περίπου.Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για την κρέμα
Αρχικά φυλάμε από το σοκολατένιο γάλα μας 100 ml για να βρέξουμε το κέικ.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε σχεδόν όλο το υπόλοιπο γάλα κρατώντας 100-200 ml για να διαλύσουμε το κόρν φλάουρ.
Προσθέτουμε την ζάχαρη στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κορν φλάουρ και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα που έχουμε φυλάξει ανακατεύοντας ταυτόχρονα με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα καλά ομογενοποιημένο μείγμα και να έχει διαλυθεί όλο το κορν φλάουρ.
Προσθέτουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.
Ταυτόχρονα κάνουμε μερικές τρύπες με ένα μαχαίρι η μία οδοντογλυφίδα στο κρύο κέικ και περιχύνουμε με το γάλα που έχουμε φυλάξει.Πάντα έχουμε το νου μας στην κρέμα για να μην πιάσει. Ρίχνουμε μια κουταλιά από την τρούφα στο γλυκό με τέτοιο τρόπο ώστε να πάει παντού.
Μόλις πάρει βράση η κρέμα τότε την περιχύνουμε πάνω από το κέικ. Καλύπτουμε με μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια.
Αφήνουμε το γλυκό στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις γίνει αυτό τότε βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό να παγώσει.
Μόλις έχει κρυώσει το βγάζουμε από το ψυγείο. Βγάζουμε την μεμβράνη από πάνω και καλύπτουμε με τρούφα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Βρείτε περισσότερες συνταγές από τον Γιάννο Βαλιάνο, εδώ