Νηστίσιμη Συνταγή: Το απόλυτο κέικ σοκολάτας!
Ένα κέικ, όσο πιο σοκολατένιο γίνεται! Μπορεί να είναι νηστίσιμη συνταγή, αλλά το αποτέλεσμα είναι… κόλαση!
Ο Άρης Πετρετζίκης έχει καταφέρει με αυτή τη συνταγή (και με τη χρήση ενός μόνο μπολ) να ευχαριστήσει ταυτόχρονα τους vegan, όσους κάνουν νηστεία και όσους λατρεύουν την σοκολάτα!
Υλικά:
370 γρ. νερό
130 γρ. ηλιέλαιο
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. κακάο
350 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. ξίδι
450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. κουβερτούρα
Για τη σύνθεση
200 γρ. κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα
τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το κακάο, τη ζάχαρη, το ξίδι και ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια φόρμα 28 εκ. με τρύπα στη μέση και βάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τα βάζουμε σε μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1- 1 ½ λεπτό στα 800 Watt.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να λιώσει τελείως.
Απλώνουμε πάνω από το κέικ, πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας και σερβίρουμε.
Βρείτε περισσότερες συνταγές από τον Άκη Πετρετζίκη, εδώ