Μια εύκολη τυρόπιτα που μπορείτε να φτιάξετε ακόμη και αν δεν έχετε καμία εμπειρία με τη μαγειρική.

 Μερίδες 6 ⁄  χρόνος προετοιμασίας 5΄ / χρόνος μαγειρέματος 40΄ /  Εύκολη

ΥΛΙΚΑ

• 350 γρ. φύλλο κρούστας
• 6 αβγά χτυπημένα
• 200 ml γάλα
• 400 γρ. φέτα τριμμένη
• 200 γρ. ανθότυρο τριμμένο
• 2 κ.σ. δυόσμο ξερό
• αλάτι
• πιπέρι
• 150 γρ. βούτυρο λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

τυρόπιτα

Τυλίγουμε τα φύλλα κρούστας όλα μαζί σε ρολό, τα κόβουμε σε λωρίδες και
τα ανοίγουμε να ξεραθούν ελαφρώς. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα
ανακατεύουμε πολύ καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο.
Αλείφουμε πολύ καλά με το βούτυρο τον πάτο και τα τοιχώματα μιας
μακρόστενης φόρμας του κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα της πίτας και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170ο C για 50΄.
Βγάζουμε την πίτα από το φούρνο, την αφήνουμε 5΄ και την
αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει. Τη μεταφέρουμε σε πιατέλα και
σερβίρουμε.

Τip: Προσθέτουμε στο μείγμα με τα τυριά 100 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον για
πιο έντονη γεύση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ