Βροχερός καιρός και η επιθυμία για γλυκό σίγουρα είναι μεγάλη! Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μάς προτείνει την ωραιότερη συνταγή για cheesecake με σοκολάτα και καραμέλα, που θα μας «ζεστάνει»!
Αυτό το cheesecake έχει εκπληκτική γεύση και υφή, ενώ ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προσθέτει και λίγο καφέ απογειώνοντας τον ουρανίσκο μας.
Υλικά
Για τη βάση
- 400 γραμμ. μπισκότα τύπου digestive
- 170 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
Για τη κρέμα του cheesecake:
- 600 γραμμ. τυρί κρέμα
- 300 γραμμ. γιαούρτι, στραγγιστό
Για τη καραμέλα
- 200 γραμμ. ζάχαρη
- 5 κουταλιές της σούπας γαλλικός καφές
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 200 γραμμ. κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι χονδρό
Διαδικασία
Τρίβουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Πιέζουμε με μια σπάτουλα. Βάζουμε το μπισκότο στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200°C.
Για τη κρέμα του cheesecake: Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το γιαούρτι. Χτυπάμε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε ξανά με τη μαρίζ. Τοποθετούμε τη κρέμα στη βάση και ψήνουμε για 130°C βαθμούς για μισή ώρα, και στους 150°C για άλλη μισή ώρα, στον αέρα.
Για τη καραμέλα: Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη, 5 κουταλιές γαλλικό καφέ και το μέλι. Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Σε ένα άλλο μικρό κατσαρολάκι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακόμη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα και το αλάτι.