Μαύρα λιγκουίνι µε σάλτσα από γλασαρισµένα ντοµατίνια
4 ⁄ 10′ ⁄ 35′ ⁄ Εύκολη
Υλικά
Για τα λιγκουίνι
• 500 γρ. λινγκουίνι µαύρα
• αλάτι
Για τα ντοµατίνια
• 300 γρ. ντοµατίνια
Για τη µαρινάδα µε βότανα
• 130 ml ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. φύλλα από θυµάρι
• 1 κ.γ. φύλλα από ρίγανη φρέσκια
• µία σκελίδα σκόρδου
καθαρισµένη
• αλάτι
• 25 γρ. ζάχαρη
Για το δέσιµο
• 80 γρ. βούτυρο
• 70 ml ελαιόλαδο
• 15 φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισµα
Εκτέλεση
Λιγκουίνι
Βράζουµε τα λιγκουίνι σε µια κατσαρόλα µε άφθονο αλατισµένο νερό, για όση ώρα µας υποδεικνύει η συσκευασία τους. Όταν τα ζυµαρικά µας είναι έτοιµα (αλ ντέντε), τα σουρώνουµε και τα ανακατεύουµε ζεστά µε τη σάλτσα τους. Δεν τα ξεπλένουµε ποτέ µε κρύο νερό.
Μαρινάδα
Βάζουµε στον κάδο του µπλέντερ τη ρίγανη, το θυµάρι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το βασιλικό και το ελαιόλαδο. Χτυπάµε καλά µέχρι να γίνουν ένα ενιαίο µείγµα.
Ντοµατίνια
Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 180ο C, στον αέρα. Ανακατεύουµε καλά µέσα σε ένα µπολ τα ντοµατίνια µαζί µε τη µαρινάδα.
Στρώνουµε µε λαδόκολλα ένα ταψί ή ένα πυρίµαχο σκεύος και απλώνουµε τα ντοµατίνια µε τη µαρινάδα. Ψήνουµε στο φούρνο για 30΄.
Δέσιµο
Μόλις είναι έτοιµα τα ντοµατίνια, τα βγάζουµε από το φούρνο και τα µεταφέρουµε σε ένα τηγάνι σε µέτρια φωτιά προσθέτοντας τα ζυµαρικά.
Προσθέτουµε το βούτυρο και ανακατεύουµε, µέχρι να αναµειχθεί µε τη σάλτσα.
Αποµακρύνουµε το τηγάνι από τη φωτιά, σερβίρουµε τα λιγκουίνι µε τη σάλτσα και γαρνίρουµε µε τα φρέσκα φύλλα βασιλικού και το ελαιόλαδο.
TIP: Στο τελευταίο στάδιο της συνταγής, πριν βάλουµε τη σάλτσα στο τηγάνι, µπορούµε να σοτάρουµε µερικές σκελίδες σκόρδου, για να αρωµατίσουµε περισσότερο τα ζυµαρικά µας.
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο HELLO CUISINE!
Διαβάστε επίσης: