Τραγανές, λαχταριστές κροκέτες λαχανικών, από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. πατάτες, βρασμένες
300 γρ. κολοκύθια, τριμμένα από την χοντρή πλευρά του τρίφτη
200 γρ. μελιτζάνες, ψιλοκομμένες
100 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
160 γρ. καρότο, τριμμένο από την χοντρή πλευρά του τρίφτη
¼ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Γιαούρτι, για το σερβίρισμα
Οι πιο τραγανές κροκέτες λαχανικών από τον Γιώργο Τσούλη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις μελιτζάνες, τα καρότα, τα κολοκύθια και τις πιπεριές.
Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, τα μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Μόλις κρυώσουν τα λαχανικά, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα, πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια, μέγεθος ενός καρυδιού και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Στη συνέχεια, τηγανίζουμε τις κροκέτες σε ένα κατσαρολάκι με αρκετό ηλιέλαιο, μέχρι να χρυσαφίσουν. Μόλις είναι έτοιμα, μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τις κροκέτες λαχανικών με γιαούρτι.