Το πρωινό λέγεται ότι είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Όταν όμως το χάνουμε δεν έχουμε παρά να καταφύγουμε σε ένα γρήγορο brunch. Η ομελέτα είναι πάντα μια γευστική επιλογή για brunch και αν δεν θέλουμε να τη βαρεθούμε υπάρχουν πολλοί τρόποι που θα την αναβαθμίσουν και θα σας τραβήξουν το ενδιαφέρον.

Δείτε πέντε παραλλαγές της κλασσικής ομελέτας ακολούθως:
Γρήγορο τοστ ομελέτας με αβοκάντο
ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. σουσάμι

2 κ.σ. λιναρόσποροι

6 medium αυγά

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

4 φέτες ψωμί του τοστ

8 φέτες ζαμπόν 

6 φέτες τυρί, κομμένα σε χοντρά κομμάτια

1 αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες

2 φέτες ντομάτα

2 φέτες μαρούλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε σε ένα μπολάκι το σουσάμι και το λιναρόσπορο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

2. Αδειάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε καλά, ώστε να διαλυθούν εντελώς τα αυγά.
3. Τοποθετούμε ένα τηγάνι διαμέτρου 30 εκ., σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε ελάχιστα να ζεσταθεί. Ρίχνουμε λίγο λάδι και αδειάζουμε 4 φέτες ζαμπόν, τη μισή ποσότητα από τα αυγά, από πάνω βάζουμε τα ψωμιά, το ένα πάνω από το άλλο, πασπαλίζουμε με το μείγμα με το σουσάμι και αφήνουμε μέχρι τα αυγά να ψηθούν.
4. Αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα ή ένα πιάτο, προσεκτικά τα αυγά, έπειτα τοποθετούμε μια φέτα ντομάτας, στη μια φέτα και στην άλλη φέτα το μισό αβοκάντο.
5. Διπλώνουμε τις άκρες από την ομελέτα προς τα μέσα, βάζουμε το τυρί, το μαρούλι και διπλώνουμε το ψωμί στη μέση. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές και κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα.
6. Σερβίρουμε κόβοντας στη μέση.

Ρολό Ομελέτας
ΥΛΙΚΑ


3 αυγά, medium

80 γρ. τυρί cheddar, τριμμένο

60 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

2 φέτες γαλοπούλα, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σακούλα poly-bag

Αλάτι

Πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

2 φέτες ψωμί του τοστ, φρυγανισμένο

Κέτσαπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο poly-bag, το κλείνουμε και το πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να ανακατευτεί η ομελέτα πολύ καλά.

2. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, βάζουμε το poly-bag μέσα και το αφήνουμε για 15 με 20 λεπτά.
3. Βγάζουμε την ομελέτα από το poly-bag. Βάζουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο, από πάνω ρίχνουμε κέτσαπ και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

Ομελέτα Burger
ΥΛΙΚΑ


500 ml κρέμα γάλακτος

6 αυγά, medium

4 φέτες μπέικον

2 κ.σ. μαγιονέζα

2 ψωμάκια για burger, κομμένα στη μέση

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

1 κ.σ. φρέσκο κρέμμυδι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 3 με 4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να μαλακώσει. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη.

2. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το λαδώνουμε, το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα αυγά, ψήνουμε για 2 λεπτά από την κάθε μεριά και κάνουμε ρολό την ομελέτα, με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας.
4. Ψήνουμε στο ίδιο τηγάνι το μπέικον σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό από την κάθε μεριά και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε και τα ψωμάκια.
5. Παίρνουμε τα ψωμάκια, τα αλείφουμε με μαγιονέζα, στον πάτο τοποθετούμε τα κρεμμύδια, από πάνω την ομελέτα, πάνω από την ομελέτα το μπέικον, το φρέσκο κρεμμύδι και καπακώνουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού.
6. Σερβίρουμε.

Ομελέτα με σπαράγγια

ΥΛΙΚΑ

8 αυγά

150 ml γάλα

8 τ.μ.χ. σπαράγγια

8 κομμένα ντοματίνια στη μέση

¼ ψιλοκομμένο άνηθο

¼ ψιλοκομμένος δυόσμος

1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε τις σκληρές άκρες των σπαραγγιών.

2.Ξεφλουδίζουμε τα σπαράγγια με το peeler (ξεφλουδιστήρι πατάτας) για να απομακρύνουμε τις ίνες, χωρίς να πειράξουμε τις τρυφερές κορυφές και κόβουμε τα σπαράγγια στη μέση.
3. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βράζουμε τα σπαράγγια 3-4 λεπτά να μαλακώσουν, τα κρυώνουμε ρίχνοντάς τα σε ένα μπολ με πάγο για να μην χάσουν το χρώμα τους και τα βάζουμε σε ένα χαρτί για να απορροφήσουν τα υγρά τους.
4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το δυόσμο, τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα ντοματίνια, τα σπαράγγια για 2 με 3 λεπτά, ρίχνουμε το μείγμα με το αυγό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε 3 με 4 λεπτά.
5. Μέχρι να σταθεροποιηθεί η ομελέτα αν θέλουμε την αναποδογυρίζουμε στο τηγάνι με την βοήθεια ενός πιάτου ή την βάζουμε για 7 λεπτά στο φούρνο όπως είναι στους 170 βαθμούς.
6. Σερβίρουμε.

Ομελέτα σε ποτήρι
ΥΛΙΚΑ

100 γρ. ψωμί, κομμένο σε κυβάκια

100 γρ. μπέικον, κομμένο σε κάθετες φέτες

40 γρ. τυρί cheddar, τριμμένο

10 ντοματίνια, κομμένα στα 4

4 αυγά, medium

5 κ.σ. γάλα, πλήρες

Αλάτι

Πιπέρι

Φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αδειάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, το τυρί cheddar, αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

2. Έπειτα, παίρνουμε μία κούπα, ρίχνουμε λίγο ψωμί στον πάτο της, καλύπτουμε με μπέικον και ντοματίνια, προσθέτουμε ξανά λίγο ψωμί, σκεπάζουμε με μπέικον και ντοματίνια εκ νέου και περιχύνουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα με τα αυγά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για μία κούπα ακόμη.
3. Κατόπιν, μεταφέρουμε τις κούπες στο φούρνο μικροκυμάτων και ψήνουμε για περίπου 3-3.5 λεπτά στα 900W.
4. Μόλις είναι έτοιμες, πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμύδι και σερβίρουμε τις ομελέτες ζεστές.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ