Η εποχή “σηκώνει” παγωτό κι εμείς σας έχουμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή με μόλις τρία υλικά.

Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη συνταγή δεν χρειάζεται παγωτομηχανή και αυτό είναι κάτι που σε κάνει να θες να φτιάξεις αυτό το παγωτό.

ΥΛΙΚΑ

500g κρέμα γάλακτος πλήρης (35% λιπαρά), καλά παγωμένη από το ψυγείο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397g ή 304ml)
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, έως ότου σφίξει, αφρατέψει.

Ανακατεύουμε τη βανίλια με το ζαχαρούχο και προσθέτουμε το μείγμα στη σαντιγί. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώνουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα και να παραμείνει αφράτο.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ -κατά προτίμηση μεταλλικό- το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε να παγώσει για τουλάχιστον 6 ώρες. Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 5−10 λεπτά.

Tips: Εάν θέλετε μπορείτε να ρίξετε μέσα κομμάτια αποξηραμένων φρούτων, κομματάκια σοκολάτας ή ότι άλλο σας αρέσει και ταιριάζει με τη βανίλια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ