Παραδοσιακή Συνταγή: Η πιο νόστιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα με παλιά συνταγή

Η γλυκιά κολοκυθόπιτα είναι μια ιδανική επιλογή για ένα δυναμωτικό πρωινό βασισμένο στην ελληνική κουζίνα! Η συνταγή είναι της γιαγιάς του σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη 

Παραδοσιακή Συνταγή: Η πιο νόστιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα με παλιά συνταγή
Η πιο νόστιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα

Υλικά:

450 γρ. φύλλα κρούστας                            

800 γρ. κολοκύθα 

100 γρ. ζάχαρη 

60 γρ. φρυγανιά   

120 γρ. καρύδια 

2 κ.σ. σουσάμι 

50 γρ. σταφίδες 

1/2 κ.γ. κανέλα 

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

250 γρ. μαργαρίνη

μέλι

Παραδοσιακή Συνταγή: Η πιο νόστιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα με παλιά συνταγή
Η πιο νόστιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα

Εκτέλεση:

Κόβουμε και καθαρίζουμε τις κολοκύθες με ένα μαχαίρι, αφαιρούμε τους σπόρους με ένα κουτάλι και τις τρίβουμε στον τρίφτη.

Βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα σε ένα σουρωτήρι, πιέζουμε με το χέρι (πάντα με γάντι) να αφαιρέσουμε την υγρασία.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, τα τριμμένα καρύδια, τις σταφίδες, το σουσάμι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με το χέρι.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί στρόγγυλο, 28 εκ., απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας και τα βουτυρώνουμε με μαργαρίνη. Συνεχίζουμε με όλα τα φύλλα εκτός το τελευταίο.

Απλώνουμε και στρώνουμε τη γέμισή μας στη μέση του ταψιού.

Σκεπάζουμε εναλλάξ τη γέμιση, με τα φύλλα που εξέχουν του ταψιού, βουτυρώνοντας κάθε φορά με μαργαρίνη.

Διπλώνουμε το τελευταίο φύλλο στη μέση και το πιέζουμε γύρω γύρω, να καλύψει τα τοιχώματα του ταψιού και βουτυρώνουμε.

Κόβουμε την πίτα μας σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με σουσάμι, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, για 90′ λεπτά και σερβίρουμε με μέλι.

Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη, εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΙΤΑ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ