Παραδοσιακή Συνταγή: Μακαρονάδα Μάνης με μυζήθρα βούτυρο και αυγά μάτια 

Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή με φτωχά υλικά αλλά τόσο πλούσια σε γεύση! Ιδανικός συνδυασμός υδατάνθρακα – πρωτεΐνης και έτοιμη πριν καν στρωθεί το τραπέζι! Η συνταγή είναι από τον Γιάννη Λουκάκο

Υλικά:
(για 4 μερίδες)
500 γρ. bucatini (ή χειροποίητα τοπικά ζυμαρικά Μάνης)
100 γρ. ελαιόλαδο
300 γρ. μυζήθρα ξερή, λεπτοτριμμένη
30 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
100 γρ. βούτυρο
8 αυγά
αλάτι
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Παραδοσιακή Συνταγή: Μακαρονάδα Μάνης με μυζήθρα βούτυρο και αυγά μάτια 
Παραδοσιακή Συνταγή: Μακαρονάδα Μάνης με μυζήθρα βούτυρο και αυγά μάτια 

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά, βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από της οδηγίες του κατασκευαστή και σουρώνουμε.

Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα 200γρ. από τη μυζήθρα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα. 

Όταν αρχίσει η μυζήθρα να παίρνει καστανόξανθο χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει καστανό χρώμα η μυζήθρα και να μυρίσει το σκόρδο. 

Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς. Προσθέτουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.


Παράλληλα προθερμαίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία,  ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλατίζουμε, σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα. 

Τηγανίζουμε ρίχνοντας με ένα κουτάλι από το καυτό λάδι στην πάνω πλευρά τους, μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως το ασπράδι και ο κρόκος να παραμείνει ζουμερός.

Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη μυζήθρα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτουμε τα τηγανητά αυγά και τα αλατίζουμε.

Παραδοσιακή Συνταγή: Μακαρονάδα Μάνης με μυζήθρα βούτυρο και αυγά μάτια 

Βρείτε περισσότερες συνταγές από τον Γιάννη Λουκάκο, εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ