Πασχαλινή Συνταγή: Μια νόστιμη εναλλακτική για όσους δεν θέλουν να σουβλίσουν!
Αν ψάχνετε για εναλλακτικές συνταγές με κατσικάκι για την Κυριακή του Πάσχα, πέρα από το σουβλιστό, υπάρχουν πολλές νόστιμες επιλογές που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.
Μια τέτοια πασχαλινή συνταγή είναι το κατσικάκι μαρινάτο με μελωμένες πατάτες φούρνου του Πέτρου Συρίγου
Υλικά:
1 ½ κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
10 μεγάλες πατάτες ή 20 πατάτες baby
1 φλ. ελαιόλαδο
2 καρότα (κομμένα κυδωνάτα)
2 κρεμμύδια (κομμένα στα τέσσερα)
Χυμό από 2 λεμόνια
1κ.γ ρίγανη
2κ.γ θυμάρι φρέσκο
2κ.γ δεντρολίβανο φρέσκο (ψιλοκομμένο)
2κ.σ μουστάρδα
300ml νερό ή ζωμό κότας
αλάτι, πιπέρι
Για την Μαρινάδα
120ml κόκκινο κρασί
120ml ξύδι από κόκκινο κρασί
60ml ελαιόλαδο
15gr. ζάχαρη
6gr. μέντα ξερή
5gr. αλάτι
2gr. κεδρόμηλα
2 δαφνόφυλλα
2 φέτες κρεμμύδι
1 κλωνάρι μαϊντανό
1 κλωνάρι θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση:
Βάζουμε την μουστάρδα σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά το λεμόνι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το θυμάρι και το αλατοπίπερο και χτυπάμε με ένα σύρμα.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τα καρότα, τα κρεμμύδια και τη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά.
Για τη μαρινάδα του κρέατος ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Βάζουμε το κατσικάκι σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη μαρινάδα και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες έως μια μέρα.
Προσθέτουμε στο ταψί με τις πατάτες και τα λαχανικά το μαριναρισμένο κατσικάκι και προσθέτουμε νερό ή ζωμό κότας. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάστρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Έπειτα ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώστε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για ακόμη 1 ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μελώσουν οι πατάτες.
Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Πέτρο Συρίγο, εδώ