Η βραδιά της Eurovision πλησιάζει και τα pop corn θα λάβουν την τιμητική τους θέση στο σαλόνι μας. Εκτός από τη συμβατική συνταγή υπάρχουν και άλλες που μπορούμε να δοκιμάσουμε και καλύπτουν στα γούστα τόσο τους λάτρεις των γλυκών όσο και τους λάτρεις των αλμυρών.
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ POP CORN
Υλικά
¾ της κούπας σπόρους καλαμποκιού
3 κουταλιές λάδι
125 γρ. φρέσκο βούτυρο
3/4 φλ. ζάχαρη ακατέργαστη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΠΙΤΣΑ
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τους σπόρους στην κατσαρόλα με το λάδι που έχει ήδη ζεσταθεί και αφήστε να «σκάσουν». Σε ένα άλλο κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι αυτή να λιώσει και να δημιουργηθεί η καραμέλα. Όταν η ζάχαρη λιώσει για τα καλά προσθέστε το μέλι και το αλάτι. Συνεχίστε το ανακάτεμα και όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέστε τη σόδα (το μείγμα σας έτσι θα γίνει πιο αφράτο). Αφήστε να πάρει 1 – 2 βράσεις και αποσύρετε από τη φωτιά.
Περιχύστε αμέσως με το ζεστό μείγμα το ποπ κορν, που έχετε μεταφέρει από την κατσαρόλα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε πολύ καλά. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο και αραδιάστε σε ένα μεγάλο ταψί τα καραμελωμένα ποπ κορν. Αφήστε τα να ψηθούν για 10 με 15 λεπτά, ώστε να γίνουν τραγανά.
ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Υλικά
½ κούπα σπόρους αποφλοιωμένου καλαμποκιού
1/3 της κούπας βούτυρο
½ της κούπας λάδι
¼ της κούπας παρμεζάνα τριμμένη
½ κουταλιά του γλυκού ρίγανη τριμμένη
½ κουταλιά του γλυκού βασιλικός τριμμένος
¼ κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα και ρίξτε τους σπόρους μέσα ώστε να «σκάσουν». Στο μεταξύ λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε το με τα υπόλοιπα υλικά. Μεταφέρετε τα ποπ κορν σε ένα μπολ ή ένα ταψί και περιχύστε τα με το μείγμα των υπόλοιπων υλικών, ανακατέψτε, αφήστε να κρυώσουν και απολαύστε τα.
ΜΕ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
Υλικά
1 κ.γ. αλάτι
100 γρ. καλαμπόκι σε σπόρους
70 γρ. ελαιόλαδο
40 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. πάπρικα
Εκτέλεση
Βάζουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα, ίσα ίσα να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας σε υψηλή φωτιά.Μόλις κάψει το λάδι, βάζουμε τους σπόρους από το καλαμπόκι μέσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την ανακινούμε ανά διαστήματα μέχρι να αρχίσει να σκάει το καλαμπόκι.
Περιμένουμε μέχρι να σκάσουν όλα τα καλαμπόκια και να μην ακούγεται άλλος ήχος από σκασίματα. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και βάζουμε τα ποπκορν σε ένα μεγάλο μπολ για να μην καούν τα ποπκορν μέσα στην καυτή κατσαρόλα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε σε μπολάκια.
ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
Υλικά
½ κούπα σπόρους αποφλοιωμένου καλαμποκιού
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Μπανάνα
Μέλι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το λάδι για δύο περίπου λεπτά. Όταν ζεσταθεί καλά ρίξτε τους σπόρους (να καλύπτουν τον πάτο της κατσαρόλας). Κλείστε την κατσαρόλα και αφήστε το καλαμπόκι να «σκάσει». Ανά διαστήματα ανακινήστε την κλειστή κατσαρόλα με τα ποπ κορν, ώστε να ψηθούν όλα. Σε ένα μπολ λιώστε καλά μία μπανάνα και «γυρίστε» εκεί τα ποπ κορν όταν είναι έτοιμα. Περιχύστε με το μέλι και ανακατέψτε.