Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου «ξαναχτυπά» για να γεμίσει γλύκα τις Κυριακές μας. Πουτίγκα με τσουρέκι και μπισκότα, λοιπόν, για επιδόρπιο μετά το μεσημεριανό γεύμα ή για να συνοδέψουμε μοναδικά τον καφέ μας.
Η Αργυρώ, χωρίς πολλά υλικά αλλά με μαεστρία, φτιάχνει ένα από τα ωραιότερα γλυκά που έχουμε δοκιμάσει. Αυτή η πουτίγκα σίγουρα θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους και θα γίνει από τα «κεράσματα» που δεν θα λείπουν από το σπίτι μας.
Υλικά
- 8 φέτες τσουρέκι κομμένο σε κύβους
- 1 συσκευασία μπισκότα με γέμιση σοκολάτα χοντροσπασμένα
- 2 φλιτζ. γάλα
- 2 μεγάλα αβγά
- 1 βανίλια
- Παγωτό γιαούρτι για το σερβίρισμα
- Λίγα μπισκότα γεμιστά για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε την πουτίγκα με μπαγιάτικο τσουρέκι που περίσσεψε, βάζουμε πρώτα σε μπολ το τσουρέκι και τα σπασμένα μπισκότα με γέμιση σοκολάτα. Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, το βούτυρο, τα αβγά και τη βανίλια.
Τα χτυπάμε με σύρμα να ανακατευτούν καλά. Περιχύνουμε το τσουρέκι και τα μπισκότα. Ανακατεύουμε να βραχούν καλά. Αφήνουμε για 10′.
Τα αδειάζουμε σε βουτυρωμένο μικρό τετράγωνο πυρίμαχο. Ψήνουμε την πουτίγκα για 40′ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC αέρα μέχρι να σταθεροποιηθεί. Σερβίρουμε την πουτίγκα ζεστή με κουτάλι και δίπλα βάζουμε παγωτό γιαούρτι και μπισκότα γεμιστά.