Εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα nachos από τον σεφ Γιώργο Τσούλη, για μία ιδανική βραδιά με φίλους.
Και ποιος δε θα ήθελε να περάσει μία μαγική βραδιά με φίλους, παγωμένα ποτά και αναψυκτικά και nachos με chili con carne; Ο Γιώργος Τσούλης μας έχει την πιο νόστιμη και γρήγορη λύση.
ΥΛΙΚΑ
Για το chili con carne
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
200 ml ζωμό λαχανικών
300 γρ. μαύρα φασόλια, σε κονσέρβα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Για την cheddar sauce
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
600 ml γάλα πλήρες
200 γρ. τυρί cheddar, τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τα nachos
8 τορτίγιες καλαμποκιού μεγάλες, κομμένες στα 12
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
Γιαούρτι
Πίκλες πιπεριές jalapenos
Φρέσκο κόλιανδρο
Τα πιο νόστιμα nachos από τον σεφ Γιώργο Τσούλη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για το chili con carne: Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τον κιμά, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Σπάμε τον κιμά και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το κύμινο, το τσίλι, το πιπέρι καγιέν, τη ζάχαρη και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και το ζωμό λαχανικών, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Στα τελευταία 5 λεπτά, προσθέτουμε τα φασόλια και αλατίζουμε.
- Για την cheddar sauce: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
- Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι και με ένα σύρμα χειρός, ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να ψηθεί το αλεύρι.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο cheddar. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει πλήρως το τυρί και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Για τα nachos: Κόβουμε τις τορτίγιες στα 12 και τηγανίζουμε σε αρκετό ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Μεταφέρουμε τα nachos με μία τρυπητή κουτάλα, σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πάπρικα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σύνθεση πιάτου: Σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, τοποθετούμε ένα μεσαίο προς μεγάλο, άδειο τενεκεδάκι κονσέρβας, χωρίς πάτο. Μέσα, στρώνουμε το 1/3 από τα nachos, απλώνουμε από πάνω το 1/3 από το chili con carne, περιχύνουμε με 1/3 cheddar sauce ,και καλύπτουμε με μια στρώση από nachos. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά μας.
- Σηκώνουμε το τενεκεδάκι, προσθέτουμε γιαούρτι, πίκλες χαλαπένιος, ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρουμε.
#tsoulotip: 1. Αν δούμε ότι τα nachos παίρνουν γρήγορα χρώμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά. 2. Αν θέλουμε πιο καυτερό τον κιμά, προσθέτουμε περισσότερο τσίλι. 3. Αν δεν έχουμε τενεκεδάκι κονσέρβας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κατσαρολάκι και να το αναποδογυρίσουμε μετά.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ