Μία υπέροχη και δροσερή συνταγή σας προτείνουμε για το πασχαλινό τραπέζι: Σαλάτα με αγκινάρες με ντρέσινγκ με ταχίνι
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψύξης: 30΄
Για 6 άτομα
10 αγκινάρες τουρσί ή κονσέρβας
2 σακουλάκια με μείγμα πράσινων λαχανικών (μαρούλι, ραντίτσιο, κινέζικο λάχανο κ.λ.π.)
1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 καρότο τριμμένο
100 γραμμ. αρακά φρέσκο
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
12 ντοματίνια κομμένα στη μέση (προαιρετικά)
Για το ντρέσινγκ
2 κ.σ. ταχίνι
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών (κύμινο, κόλιανδρο ξερό, τζίντζερ, πάπρικα)
1 κ.γλ. μέλι € αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να επιτύχουμε ένα ομοιογενές ρευστό μείγμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Αναμειγνύουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα όλα τα υλικά της σαλάτας. Περιχύνουμε με λίγο από το ντρέσινγκ και λίγο προτού σερβίρουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές για το πασχαλινό τραπέζι στο 7 ΜΕΡΕΣ TV