Τη σαρακοστή διανύουμε και οι νηστίσιμες συνταγές έχουν την τιμητική τους. Ο Μάκης Γεωργιάδης μας συστήνει μία δροσερή σαλάτα με φακές.
Υλικά:
500 γρ. φακές
μία πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
μία πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
1 κολοκύθι σε μικρά καρέ
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
μία σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών (τζίντζερ, κύμινο, κόλιανδρο, καυτερή πάπρικα κ.λπ.)
1 σφηνάκι ξίδι βαλσαμικό
χυμό από 1/2 πορτοκάλι, 1/2 λεμόνι και νεράντζι
1 κ.σ. μέλι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Σαλάτα με φακές: Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν. Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά εκτός από τα ντοματίνια για 4 λεπτά, να γυαλίσουν.
Σουρώνουμε τις φακές και τις ρίχνουμε στο μείγμα των λαχανικών. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 5 λεπτά να ενωθούν όλες οι γεύσεις. Σερβίρουμε αυτή την υπέροχη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα από το ψυγείο.
TIP: Για περισσότερη ένταση προσθέτουμε 1 κ.σ. μουστάρδα.