Οι λουκουμάδες με μέλι είναι ένας γλυκός πειρασμός στον οποίο δύσκολα μπορείς να αντισταθείς!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 60 λεπτά

Χρόνος τηγανίσματος: 4 λεπτά

Για 4 άτομα

300 γρ. αλεύρι

1 φακελάκι μαγιά

200 ml χυμό πορτοκάλι

μία πατάτα τριμμένη

1 κ.γ. κανέλα

2 κ.σ. ζάχαρη

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

μία πρέζα αλάτι

σουσάμι καβουρντισμένο, καρύδι χοντροκομμένο, κανέλα για το σερβίρισμα

Για το σιρόπι:

150 ml νερό

80 γρ. ζάχαρη

50 γρ. μέλι

1 κ.σ. γλυκόζη

μία φλούδα λεμόνι

Λουκουμάδες με μέλι

Λουκουμάδες με μέλι

Λουκουμάδες με μέλι: Η εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο, μέτρια σφιχτό χυλό. Τον αφήνουμε σε χλιαρό μέρος, σκεπασμένο καλά, για μία ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια βαθιά, μικρή κατσαρόλα, ανακατεύοντας στην αρχή μέχρι να λιώσουν η ζάχαρη και το μέλι. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου και στη συνέχεια αποσύρουμε το σιρόπι και περιμένουμε να γίνει χλιαρό.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι, χωρίς όμως να κάψει. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα της ζύμης και τις ρίχνουμε με γρήγορες κινήσεις μέσα στο λάδι. Αρχικά θα κατέβουν στον πάτο του σκεύους, αλλά στη συνέχεια θα αναδυθούν στην επιφάνεια. Βυθίζουμε τους λουκουμάδες μέσα στο λάδι με μια τρυπητή κουτάλα για να πάρουν ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Έπειτα, τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους αφήνουμε να σταθούν για 1 λεπτό, ώστε να αποβάλουν την περίσσεια του λαδιού. Τους βουτάμε για 2 λεπτά στο σιρόπι και τους σερβίρουμε με κανέλα, σουσάμι και καρύδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ