Από σήμερα, Πέμπτη (20/1) κυκλοφορεί με το 7ΜΕΡΕΣ TV η νέα σειρά μαγειρικής, σε επιλεκτική έκδοση, με τίτλο “ΚΡΗΤΗ Μάνα Γη”.

Η κουζίνα της μακροζωίας με αυθεντικές συνταγές και μυστικά από την ευλογημένη γη της Κρήτης, το νησί της απαράμιλλης ομορφιάς, της αφθονίας, της παράδοσης και του… «Σασμού»

Οι συνταγές της Κρήτης με το 7ΜΕΡΕΣ TV σε 3 πολυτελείς τόμους με πάνω από 100 συνταγές.
Μια συλλογή που θα κρατήσετε για πάντα!

Ο 1ος τόμος κυκλοφορεί από σήμερα 20/01 στα περίπτερα.

Κρήτη

Η πρώτη συνταγή που θα μοιραστούμε μαζί σας είναι καλτσούνια γλυκά.

ΥΛΙΚΑ:

• 100 γρ. βούτυρο γάλακτος
• 150 γρ. βούτυρο φρέσκο
• 120 γρ. ζάχαρη
• 2 αβγά + 1 χτυπηµένο για το άλειµµα
• 4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι µαλακό

Για τη γέµιση
• 1 κιλό µυζήθρα γλυκιά κοµµατιασµένη
• 1 αβγό
• 4 κ.σ. ζάχαρη
• κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

• Χτυπάµε στο µίξερ το βούτυρο µε τη ζάχαρη να ασπρίσει και να φουσκώσει. Ρίχνουµε τα αβγά ένα ένα –περιµένουµε να απορροφηθεί τελείως το πρώτο πριν ρίξουµε το επόµενο– και στη συνέχεια προσθέτουµε το αλεύρι λίγο λίγο, µέχρι να αποκτήσουµε µια ζύµη που δεν κολλάει στα χέρια. Την αφήνουµε να ξεκουραστεί.
• Ανακατεύουµε καλά σε ένα µπολ τη µυζήθρα µε το αβγό και τη ζάχαρη. Ανοίγουµε λεπτά φυλλαράκια ζύµης, βάζουµε στο κέντρο τους λίγη γέµιση και κλείνουµε καλά σε ό,τι σχήµα θέλουµε.
• Αλείφουµε τα καλτσούνια µε το χτυπηµένο αβγό, τα πασπαλίζουµε µε λίγη κανέλα και τα ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 βαθµούς για 25 λεπτά. Τα αφήνουµε να κρυώσουν και σερβίρουµε.

TIP: Μια εναλλακτική ιδέα είναι να ντύσουµε µε τη ζύµη µικρές βουτυρωµένες φόρµες και να τις γεµίσουµε µε το µείγµα της µυζήθρας, ενώ µπορούµε να προσθέσουµε κανέλα και στη γέµιση.

Ο κάθε τόμος κυκλοφορεί στην προνομιακή τιμή των 4,40€ + 1,50€ για το περιοδικό (προαιρετικά)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΡΗΤΗ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ