Συνταγή: Μπορεί να συνοδεύσει τον πρωινό καφέ ή όποιο ρόφημα θέλετε
Το κέικ για όσους αγαπάμε τον καφέ, είναι απαραίτητο συνοδευτικό τον χειμώνα. Όσοι εκτός από τον καφέ αγαπάμε και τα γλυκά ο συνδυασμός είναι σχεδόν ευτυχία!
Υλικά:
Αλεύρι- 320 γρ.
Κόρν φλάουρ – 30 γρ.
Βούτυρο – 250 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
Αυγά – 4
Γάλα – 100 μλ. χλιαρό
Ζάχαρη – 200 γρ.
Βανίλια – 1κ.γλ.
Αλάτι – 1 πρέζα
Μπέικιν πάουντερ- 2 κ.γλ. (6 γρ.)
Κακάο – 2 κ.σ.
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και προσθέτουμε την βανίλια και την ζάχαρη. Χτυπάμε μέ ένα μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη για να ενσωματωθούν. Αφού ενσωματωθούν τα αυγά ρίχνουμε το αλάτι και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ. Τα κοσκινίζουμε και τα ρίχνουμε στην ζύμη μας συνεχίζοντας το χτύπημα.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δυο μπολ. Στο ένα από αυτά ρίχνουμε το κακάο κοσκινισμένο. Χτυπάμε με το μίξερ για να ενσωματωθεί.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ. Ρίχνουμε με ένα κουτάλι της σούπας εναλλάξ τα δύο μείγματα. Ισιώνουμε ελαφρά με μια μαρίζ την επιφάνεια. Με ένα καλαμάκι για σουβλάκια κάνουμε κυκλικές κινήσεις στο μείγμα για να κάνει «νερά» το κακάο.
Ψήνουμε στους 180° C για 40 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ για 10 λεπτά να «σταθεί» πριν ξεφορμάρουμε.