Συνταγή: Αφήστε στην άκρη όλες τις συνταγές που έχετε για ραβανί και δοκιμάστε αυτή!

Αυτή η συνταγή για ραβανί είναι τόσο εύκολη, που ακόμη και ένας αρχάριος στην κουζίνα, μπορεί να τα καταφέρει!

Υλικά:

6 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

1 κούπα αλεύρι

1 βανίλια ή 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας 

4 κ.σ γάλα

2 κ.γ μπέικιν

ξύσμα 1 λεμονιού (ή πορτοκαλιού)

1 κούπα ινδοκάρυδο (προαιρετικά)

Σιρόπι:

4 κούπες ζάχαρη

4 κούπες νερο

1 κ.σ.φρέσκο βούτυρο

φλούδα κ χυμό 1 λεμονιού

1 βανίλια

Συνταγή: Το πιο αφράτο, εύκολο και αρωματικό ραβανί
Το πιο αφράτο, εύκολο και αρωματικό ραβανί

Εκτέλεση: 

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν (το ινδοκάρυδο αν βάλετε) και το αλάτι και τα ανακατεύουμε. 

Σε μίξερ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. 

Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, το ξύσμα και το εκχύλισμα βανίλιας  ενώ το μίξερ συνεχίζει να χτυπάει.  

Προσθέτουμε τα στερεά υλικά βήμα βήμα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. 

Αδειάζουμε σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί 25×35. Ψήνουμε στους 175°C για 35-40 λεπτά.

Για να κάνουμε το σιρόπι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Αφού λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο και την φλούδα λεμονιού και βράζουμε για 5 λεπτά. 

Αμέσως μετά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και την βανίλια. 

Μόλις βγάλουμε από το φούρνο το ραβανί, όπως είναι καυτό, το χαράζουμε με μαχαίρι σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και το περιχύνουμε προσεκτικά με κουτάλα με το καυτό σιρόπι. Στο τέλος αν θέλουμε βάζουμε στην κορυφή κάθε κομματιού ψιλοκομμένο φυστίκι Αιγίνης ή (ή και) ινδοκάρυδο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ