Συνταγή: Οι κολοκυθοκεφτέδες, αποτελούν σήμα κατατεθέν της ελληνικής καλοκαιρινής κουζίνας. 

Πολλοί ίσως θεωρούν την παρασκευή τους μια πρόκληση. Όμως, με την συνταγή του Πέτρου Συρίγου, η δημιουργία τους μετατρέπεται σε μια εύκολη και διασκεδαστική διαδικασία. Η συνταγή  περιλαμβάνει και μια δροσερή σως γιαουρτιού, η οποία αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό. Η δροσιά του γιαουρτιού, σε συνδυασμό με τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά, έρχεται να απογειώσει τη γεύση των κολοκυθοκεφτέδων, δημιουργώντας μια αρμονία γεύσεων που θα σας μείνει αξέχαστη.

Συνταγή: Οι κολοκυθοκεφτέδες, αποτελούν σήμα κατατεθέν της ελληνικής καλοκαιρινής κουζίνας. 
Συνταγή: Οι κολοκυθοκεφτέδες, αποτελούν σήμα κατατεθέν της ελληνικής καλοκαιρινής κουζίνας. 

Υλικά:
Κολοκυθοκεφτέδες

1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
1 κρεμμύδι ξερό
1 αβγό
1 κρόκο αβγού
120γρ. φέτα
100γρ. γραβιέρα
100γρ. μανούρι
1 κ.σ άνηθο
1 κ.σ μαϊντανό
2 κ.σ δυόσμο
2 κ.σ κρεμμύδι φρέσκο
3 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ αλεύρι
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Σως γιαουρτιού:

250γρ. γιαούρτι
1 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Συνταγή

Εκτέλεση:
Κολοκυθοκεφτέδες
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια μας στον τρίφτη στο χοντρό.
Προσέχουμε όσο μπορούμε να μη βάζουμε τη σάρκα από το εσωτερικό γιατί μετά θα μας βγουν με πολλά υγρά οι κολοκυθοκεφτέδες, οπότε τρίβουμε το εξωτερικό, δεν θέλουμε πολλά σπόρια.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει και βουτάμε για ένα λεπτό τα τριμμένα κολοκυθάκια.
Τα βγάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει παγωμένο νερό με παγάκια.

Με αυτόν τον τρόπο κρατάμε πιο τραγανά τα τριμμένα κολοκύθια απ’ το να τα λιώσουμε βάζοντας αλάτι να βγάλουν τα υγρά τους.
Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζουμε.
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, το φρέσκο κρεμμύδι, τρίβουμε τα τυριά.
Σε ένα μπολ μεγάλο προσθέτουμε: τα μυρωδικά, το σοταρισμένο και  κρεμμύδι, τα αβγά, τα τυριά, το φρέσκο κρεμμύδι, ξύσμα λεμόνι, τη φρυγανιά, το αλεύρι.
Στραγγίζουμε σε ένα τουλουπάνι ή λεπτή πετσέτα τα τριμμένα κολοκυθιά να βγάλουν όλα τα υγρά τους και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Έπειτα πλάθουμε τους κεφτέδες, τους περνάμε από λίγο αλεύρι και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σως γιαουρτιού:
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Πέτρο Συρίγο, εδώ 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ