Συνταγή: Φτιάξτε μόνοι σας υγιεινά, φτηνά και εύκολα αυτούς τους λουκουμάδες και θα τους λατρέψετε 

Πανεύκολη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη για λουκουμάδες παραλίας στον φούρνο! Με την ίδια συνταγή μπορείτε να φτιάξετε και ντόνατς αν δεν κάνετε την χαρακτηριστική τρύπα στην μέση και γεμίσετε την ζύμη με πάστα της αρεσκείας σας.

Σε αντίθεση με τους τηγανητούς, οι λουκουμάδες φούρνου ψήνονται, μειώνοντας σημαντικά την περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Υλικά:

480 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

180 ml γάλα πλήρες

75 γρ. βούτυρο αγελάδος lurpak

60 γρ. ζάχαρη

2 μεσαία αυγά

1 φακελάκι ξηρής μαγιάς

Ξύσμα πορτοκαλιού ή βανιλίνη

Συνταγή: Αφράτοι λουκουμάδες παραλίας στον φούρνο 
Συνταγή: Αφράτοι λουκουμάδες παραλίας στον φούρνο 

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το γάλα (θερμοκρασία δωματίου),την ζάχαρη, τη μαγιά και 2-3 κ.σ από το αλεύρι μας.

Ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε 10 λεπτά να ξυπνήσει η μαγιά.

Αμέσως μετά, αδειάζουμε στον κάδο μας όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε με τον γάντζο για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές και ελαστικό ζυμάρι.

Αδειάζουμε το ζυμάρι μας σε ένα μπολ, που πριν έχουμε βουτυρώσει καλά.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί.

Αφού το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, το ανοίγουμε με ένα πλάστη σε λιγότερο από 1 εκατοστό ύψος.

Με ένα κουπάτ, κόβουμε λουκουμάδες στο μέγεθος που επιθυμούμε.

Τους τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικο χαρτί και με ένα μικρότερο κάνουμε τρύπα στην μέση του κάθε λουκουμά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά.

Προαιρετικά, όταν είναι έτοιμοι τους περνάμε με ένα πινέλο με λίγη μαρμελάδα και τους βουτάμε σε ζάχαρη.

Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη, εδώ 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΓΛΥΚΟ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ