Συνταγή: Από τα πιο νόστιμα και εύκολα πιάτα της ιταλικής κουζίνας
Η μακαρονάδα Cacio e pepe είναι πεντανόστιμη και πανεύκολη! Η διαδικασία δεν κρατάει παραπάνω από 15 λεπτά. Η συνταγή είναι της Φλορίντας Πετρουτσέλι.
Υλικά:
Ζυμαρικά (της αρεσκείας σας)
Πεκορίνο
Κόκκοι πιπεριού
Πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά με βάση τον αναγραφόμενο στην συσκευασία χρόνο. Σπάμε τους κόκκους πιπεριού και τους βάζουμε σε τηγάνι που έχουμε θερμάνει σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί (αντί για πεκορίνο μπορείτε να βάλετε παρμεζάνα ή ότι άλλο τυρί σας αρέσει) και νερό από την κατσαρόλα που βράζει ώστε να γίνει μια κρέμα.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το τυρί (που το έχουμε κάνει κρέμα) και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε ρίχνοντας πιπέρι (κατά προτίμηση φρέσκο)