Η βασίλισσα Ελισσάβετ είχε δύο γενέθλια το χρόνο και γιόρταζε και τα δυο, με τη συνταγή για τούρτα σοκολάτας της γιαγιάς της βασίλισσας Μαρίας.
Είναι μια οικογενειακή συνταγή που έχει μεταφερθεί από γενιά σε γενιά και είναι γεμάτη σοκολάτα. Το αγαπημένο της βασίλισσας. Το αγαπημένο της γιαγιάς της και θα γίνει και το δικό σας αγαπημένο!Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή που έφτιαχναν στις βασιλικές κουζίνες στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όσο ζούσε η Ελισσάβετ και μοιράζεται μαζί μας ο πρώην βασιλικός σεφ Darren McGrady

ΥΛΙΚΑ:

12 κρόκοι αυγών

4 ολόκληρα αυγά

227 γρ. ζάχαρη

113 γρ. αλεύρι

57   γρ κακάο σε σκόνη

113 γρ. βούτυρο

Για τη γέμιση:

1 κιλό μαύρη σοκολάτα 60%.

454 γρ παχύρρευστη κρέμα (36% λιπαρά)

Για την επίστρωση:

1 κιλό μαύρη σοκολάτα 60%.

454 γρ. παχύρρευστη κρέμα (36% λιπαρά)

Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους, τα αυγά και τη ζάχαρη. Βάλτε το μπολ πάνω από ζεστό νερό και χτυπήστε μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα. Βγάζετε από το ζεστό νερό και χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να πήξει το μείγμα και να αφήσει μια «κορδέλα» πάνω από το μείγμα όταν το σύρετε από το μείγμα.

Λιώνουμε το βούτυρο και κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο μαζί. Ρίξτε το βούτυρο στα αυγά και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα κακάο/αλευριού. Κόβουμε και διπλώνουμε στο μείγμα των αυγών μέχρι να ενωθούν και να μην γίνουν σβώλοι. Αδειάζετε σε μια φόρμα 23 εκατοστών για κέικ στρωμένη με λαδόκολλα, τα πλαϊνά και τον πάτο λαδωμένο και αλευρωμένο και ψήνετε στους 350 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο παντεσπάνι.

Τοποθετήστε το κέικ σε ένα σύρμα ψύξης και αφήστε το να κρυώσει για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίστε το κέικ σε άλλο σύρμα ψύξης, αφαιρέστε τη φόρμα και την λαδόκολλα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς.

Όσο κρυώνει το κέικ λιώνουμε τη γέμιση σοκολάτας και αφήνουμε την κρέμα να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι λίγο πριν να δέσει.

Κόβουμε το κέικ σε τρεις στρώσεις και αλοίφουμε με τη γέμιση σοκολάτας. Τοποθετήστε το κέικ σε ένα σύρμα ψύξης. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη σοκολάτα και την κρέμα για την επικάλυψη. Απλώστε με ένα κουτάλι μέχρι να καλυφθεί όλο το κέικ. Αφήστε τη να «στεγνώσει».

Ψύξτε την γκανάς σοκολάτας που έχει μείνει και χρησιμοποιήστε τη για να διακοσμήσετε το κέικ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ