Συνταγή: Αφράτο και εύκολο γλυκό ψυγείου με λεμόνι ή λάιμ, χρησιμοποιώντας μόλις 4 υλικά!
Συνταγή του Γιάννου Βαλιάνου για γλυκό θυμίζει μιλφέιγ με γεύση λεμονιού, αλλά η παρασκευή του διαρκεί μόλις 5 λεπτά!
Σας προκαλούμε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή και να απολαύσετε ένα δροσιστικό και γευστικό γλυκό, ιδανικό για ζεστές ημέρες.
Υλικά:
2 συσκευασίες σφολιατίνια
1-2 λεμόνια ή λάιμ
400 γρ κρύα φυτική κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι μαζί με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.Εάν σας αρέσει πολύ το λεμόνι μπορείτε να προσθέσετε και 1-2 κ.σ. από τον χυμό του λεμονιού επιπλέον.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρύα φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να κάνει απαλές κορυφές.
Προσθέτουμε το γιαούρτι στην χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ή μια κουτάλα. Μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο και βελούδινο μείγμα.
Σε ταψί 25*25 εκ. περίπου βάζουμε μια στρώση από τα σφολιατίνια.
Πασπαλίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού (εάν θέλουμε) και έπειτα στρώνουμε την μισή κρέμα.
Κρατάμε μερικά σφολιατίνια για να διακοσμήσουμε το γλυκό στο τέλος.
Κάνουμε άλλη μια στρώση από σφολιατίνια και τα βρέχουμε πάλι από πάνω με τον ίδιο τρόπο εάν θέλουμε.
Βάζουμε πάνω από τα σφολιατίνια την υπόλοιπη κρέμα και στρώνουμε την επιφάνεια.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσει.
Διακοσμούμε με λίγα σπασμένα σφολιατίνια και ξύσμα λεμονιού.
Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Γιάννο Βαλιάνο, εδώ