Μια συνταγή της Ελένης Ψυχούλη για όσους κάνουν δίαιτα αλλά και όσους θέλουν να φάνε κάτι ελαφρύ και νόστιμο χωρίς περιττά λιπαρά.

Υλικά:
1 συσκευασία στήθος κοτόπουλο  

1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά 

1/2 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί 

1 βραστή μέτρια πατάτα λιωμένη 

1 κ. γ. σκόνη σκόρδο 

1 κ.σ κέτσαπ 

1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένη 

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι πιπέρι 

Για τη σως:

1 κ.σ κέτσαπ 

1 κυπελλάκι γιαούρτι στραγγιστό 

2 κ.σ ελαιόλαδο 

1 κ.σ μουστάρδα

λίγη πάπρικα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μούλτι το κοτόπουλο για να τον κάνουμε κιμά (Μπορείτε να τον αγοράσετε έτοιμο). Ρίχνουμε τον κιμά του κοτόπουλου σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τη βρασμένη πατάτα, την σκόνη σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, την φρυγανια, το τυρί, το ξύδι, την πάπρικα και την κέτσαπ. Πλάθουμε όπως πλάθουμε τα κεφτεδάκια.  Σχηματίζουμε μπαστουνάκια και τα περνάμε από το τρίμα φρυγανιάς και τα βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε στους 200οC σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα.
Για τη σως απλώς ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ