Συνταγή: Αρωματικά μπισκότα λεμονιού εύκολα στην παρασκευή
Αυτή η συνταγή της Μαρίας Εκμετσίογλου θα σας δώσει ιδανικά μπισκότα με άρωμα και γεύση λεμονιού που θα συνοδεύσει τέλεια τον καφέ ή το γάλα σας
Υλικά:
100 γρ. ζάχαρη
2 λεμόνια (μόνο να το ξύσμα)
100 ml. ηλιέλο
2 αυγά
250-300 γρ. αλεύρι
1 βανίλια
1 κ.τ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πολύ καλά μέχρι να κιτρινήσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξουμε μια ζύμη πολύ μαλακή σαν κέικ περίπου.
Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Ετοιμάζουμε 2 σκεύη. Το ένα με ζάχαρη κρυσταλική το άλλο με άχνη.
Με ένα κουταλάκι παίρνουμε λίγη από τη ζύμη -που στο μεταξύ έχει σφίξει- φτιάχνουμε μπαλάκι με τα δάχτυλα και βουτάμε πρώτα στη ζάχαρη και μετά στην άχνη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 12 με 15 λεπτά.
Πηγή: instagram/ maria_ekmekcioglu