Συνταγή: Τα μπισκότα σαμπλέ με αμύγδαλα είναι ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό, με τραγανή υφή και πλούσια γεύση από τα αμύγδαλα

Η ονομασία «σαμπλέ» προέρχεται από τη γαλλική λέξη «sabler», που σημαίνει «άμμος», παραπέμποντας στην ψιλή υφή της ζύμης.

Τα μπισκότα σαμπλέ έχουν μακρά ιστορία, χρονολογούμενη από τον 17ο αιώνα στη Γαλλία.

Αρχικά, ήταν ένα απλό γλυκό και η συνταγή απαιτούσε βούτυρο, αλεύρι, ζάχαρη και αλάτι. Με την πάροδο του χρόνου, οι συνταγές εμπλουτίστηκαν με διάφορα υλικά, όπως αμύγδαλα, καρύδια,σταφίδες, σοκολάτα και μπαχαρικά.

Εμείς σας προτείνουμε την συνταγή της Ντίνας Νικολάου η οποία δίνει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Και όπως παρατηρεί η σεφ, μπορείτε να αντικαταστήσετε την βανιλίνη με εσάνς πικραμύγδαλο, για πιο δυνατή γεύση αμυγδάλου.

Υλικά

140 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. ζάχαρη

1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό

260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

¼ κουτ. γλυκού αλάτι

¼ κουτ. γλυκού βανιλίνη

50 γρ. αμύγδαλα χονδροκομμένα

Συνταγή: Τα μπισκότα σαμπλέ με αμύγδαλα είναι ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό, με τραγανή υφή και πλούσια γεύση από τα αμύγδαλα
Συνταγή: Τα μπισκότα σαμπλέ με αμύγδαλα είναι ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό, με τραγανή υφή και πλούσια γεύση από τα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αυγό και την βανιλίνη και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω το μίγμα του αλεύρου και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία ζύμη. Χαμηλώνω στο ελάχιστο την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω τα αμύγδαλα.

Στρώνω μια μακρόστενη φόρμα ή παραλληλόγραμμο τσέρκι με αντικολλητικό χαρτί. Βάζω εκεί τη ζύμη και την πατάω καλά με τα χέρια μου για να καλύψει εντελώς τη φόρμα ή το τσέρκι και να γίνει ίσια η επιφάνεια. Καλύπτω τη φόρμα με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.

Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και αναποδογυρίζω τη φόρμα επάνω σε μια επιφάνεια κοπής.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το μπαστούνι της ζύμης σε λεπτές φετούλες και τις αραδιάζω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνω τα μπισκοτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.

Βρείτε και άλλες συνταγές από τη Ντίνα Νικολάου, εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ