Συνταγή: Εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του, αυτό το γλυκό ψυγείου είναι μια δροσερή και απολαυστική λιχουδιά που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους
Σας αρέσουν τα γλυκά ψυγείου; Σας αρέσει ο συνδυασμός καραμέλας και σοκολάτας; Αν ναι, τότε αυτό το μπισκοτογλυκό είναι για εσάς! Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου
Υλικά:
400 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
Για την κρέμα καραμέλας
300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
250 γρ. κρέμα γάλακτος, καλά παγωμένη
300 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (θα το βρείτε έτοιμο στα ράφια με τα είδη ζαχαροπλαστικής)
30 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για την επιφάνεια
150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
150 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας βούτυρο
100 γρ. φυστίκια αράπικα, αλατισμένα
1 κουτ. σούπας μέλι
Εκτέλεση
Για την κρέμα καραμέλας
Βάζω την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ, προσθέτω την άχνη και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα με υφή γιαουρτιού (όχι πολύ σφιχτή).
Σε ένα άλλο μπολ βάζω το τυρί κρέμα και το καραμελωμένο γάλα και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και να ενοποιηθούν. Προσθέτω την βανίλια και την σαντιγί σε 2 δόσεις ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Για την επιφάνεια
Βάζω σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, την σοκολάτα και το βούτυρο και λιώνω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζω τα φυστίκια και το μέλι στο μούλτι και τα θρυμματίζω σαν χοντρά ψίχουλα. Τα αφήνω όλα στην άκρη μέχρι να τα χρειαστώ.
Για τη συναρμολόγηση
«Ντύνω» με μεμβράνη ένα πυρίμαχο παραλληλόγραμμο σκεύος 20×30 εκ. Στρώνω μια σειρά από μπισκότα και απλώνω μια λεπτή δόση κρέμα καραμέλας. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα και η κρέμα.
Τέλος, απλώνω την κρέμα σοκολάτας, ισιώνω με μια σπάτουλα. Στολίζω με τα θρυμματισμένα φυστίκια και αφήνω το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
Με τη βοήθεια της μεμβράνης, βγάζω το γλυκό σε ξύλο κοπής και κόβω σε παραλληλόγραμμα κομμάτια. Σερβίρω αμέσως.
Βρείτε περισσότερες συνταγές από τη Ντίνα Νικολάου, εδώ