Η συγκεκριμένη συνταγή είναι η αυθεντική και είναι ελαφρώς πικάντικη.
Οι μακαρονάδες είναι σχετικά απλές λύσεις για ένα νόστιμο και γρήγορο πιάτο. Με καταγωγή από την πόλη Αματρίτσε, η Αματριτσιάνα είναι μία από τις πιο γνωστές σάλτσες ζυμαρικών στην Ιταλική κουζίνα
Υλικά:
400 γρ. Μπουκατίνι (μακαρόνι Νο 2 για παστίτσιου)
100 γρ. Γκουαντσιάλε (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μπέικον)
450 γρ σάλτσα από ξεφλουδισμένες ντομάτες
100 γρ πεκορίνο τριμμένο
1 καυτερή πιπεριά
Λίγο λευκό κρασί
Λάδι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Σε καυτό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, την καυτερή πιπεριά και το γκουαντσιάλε και τα αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα το αλλαντικό. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί λίγο βάζουμε την σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε αλάτι. Βάζουμε τα μακαρόνια που έχουμε βράσει μέσα στο τηγάνι με την σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε το τυρί και λίγο νερό.
Την συνταγή έκανε η Φλορίντα Πετρουτσέλι στο πλατό της εκπομπής Mega Καλημέρα και η μυρωδιά έκανε την Ελένη Μενεγάκη να της τρέχουν τα σάλια.