Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για έναν από τους πιο αγαπημένους χαλβάδες 

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τον πιο νόστιμο, αρωματικό και παραδοσιακό χαλβά με καβουρδισμένα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι! Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά: 

700 γρ. νερό

600 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. κανέλα

130 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας, λιωμένο

140 γρ. κορν φλάουρ

150 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα

Για το σερβίρισμα

κανέλα

Συνταγή: Πανεύκολος - πεντανόστιμος χαλβάς Φαρσάλων στο τηγάνι  
Συνταγή: Πανεύκολος – πεντανόστιμος χαλβάς Φαρσάλων στο τηγάνι  

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, τα 450 γρ. ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο γάλακτος και το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.

Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 26 εκ. σε μέτρια φωτιά να κάψει.

Προσθέτουμε στο τηγάνι λίγα από τα υπόλοιπα 150 γρ. ζάχαρη και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας μια κουτάλα.

Προσθέτουμε σε δόσεις την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να λιώσει και να πάρει χρώμα μέχρι να γίνει καραμέλα.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε όλο το μείγμα από το μπολ.

Τοποθετούμε το τηγάνι ξανά σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε με την κουτάλα και ψήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει ξανά η καραμέλα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Όταν ο χαλβάς πήξει και πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Ανακατεύουμε με την κουτάλα και αφήνουμε να πάρει χρώμα ο χαλβάς από την κάτω μεριά και να καραμελώσει για 3-4 λεπτά, χωρίς να χαλάσουμε το σχήμα του.

Αναποδογυρίζουμε τον χαλβά σε ένα στρογγυλό ταψί. Αυτό το κάνουμε για να μη μείνει κάτω στο τηγάνι η καραμέλα, σφίξει, και κολλήσει.

Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.

Συνταγή: Πανεύκολος – πεντανόστιμος χαλβάς Φαρσάλων στο τηγάνι  

Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Άκη Πετρετζίκη, εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ