Συνταγή: Δημιουργήστε ένα απίθανο cheesecake με τα μελομακάρονα που σας έμειναν
Έχετε μελομακάρονα που περίσσεψαν; Μην τα πετάξετε! Μεταμόρφωστέ τα σε ένα εκπληκτικό cheesecake που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας. Μια συνταγή που συνδυάζει την Χριστουγεννιάτικη παράδοση με την με τη βελούδινη υφή του cheesecake.
Συνταγή:
Για τη βάση:
10 μελομακάρονα
80gr λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα:
200gr ζάχαρη άχνη
400gr τυρί κρέμα
500ml κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Προετοιμασία βάσης: Σε ένα μούλτι, μετατρέπουμε τα μελομακάρονα σε σκόνη. Στη συνέχεια, τα αναμιγνύουμε καλά με λιωμένο βούτυρο, δημιουργώντας ένα υγρό μείγμα.
Απλώνουμε ομοιόμορφα αυτό το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση, στρωμένη με λαδόκολλα, και το τοποθετούμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.
Ετοιμασία γέμισης: Ενώνουμε σε ένα μπολ κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη και βανίλια και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη σαντιγί. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε απαλά το τυρί κρέμα, δημιουργώντας μια βελούδινη και πλούσια κρέμα.
Συναρμολόγηση του Cheesecake: Αφού στερεοποιηθεί η βάση από μελομακάρονα, την καλύπτουμε με την κρεμώδη γέμιση. Για μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, μπορούμε να γαρνίρουμε την επιφάνεια με θρυμματισμένα μελομακάρονα, φρέσκα φρούτα ή τριμμένο μπισκότο. Τέλος, τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για να παγώσει πριν την σερβίρουμε