Η απόλυτη συνταγή για pancakes! Churros pancakes με σάλτσα καραμέλας,μια εκδοχή που θα σας ξετρελάνει!

Ξεχάστε τα συνηθισμένα pancakes. Αυτά εδώ έρχονται να σας απογειώσουν με την πρωτότυπη υφή τους, που θυμίζει churros, και την πλούσια γεύση καραμέλας. Η σπιτική σάλτσα καραμέλας που τα συνοδεύει αγγίζει τον ουρανίσκο σας με την γλυκιά της αίσθηση, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη γευστική εμπειρία.

Η συνταγή του Ακή Πετρετζίκη είναι απλή και εύκολη στην εκτέλεση, ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα gourmet πρωινό ή brunch χωρίς πολύ κόπο.

Υλικά:

Για την κανελοζάχαρη

100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
5 γρ. κανέλα, σε σκόνη

Για τη σάλτσα καραμέλας

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Για τα churros pancakes

200 γρ. γάλα πλήρες
1 αυγό, μεσαίο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
70 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. ηλιέλαιο, για το ψήσιμο

Για το σερβίρισμα

200 γρ. παγωτό βανίλια
φύλλα δυόσμου

Η απόλυτη συνταγή για pancakes! Churros pancakes με σάλτσα καραμέλας,μια εκδοχή που θα σας ξετρελάνει!
Η απόλυτη συνταγή για pancakes! Churros pancakes με σάλτσα καραμέλας,μια εκδοχή που θα σας ξετρελάνει!

Εκτέλεση:

Για την κανελοζάχαρη
Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και την κανέλα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και αφήνουμε στην άκρη. 

Για τη σάλτσα καραμέλας

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγη από τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

Προσθέτουμε σε δόσεις την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα της κρέμας γάλακτος στην καραμέλα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει η καραμέλα και να δέσει η σάλτσα, για 2-3 λεπτά.

Μεταφέρουμε τη σάλτσα καραμέλας σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται στην επιφάνεια της σάλτσας, και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. 

Για τα churros pancakes

Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη και το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 

Ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και αφήνουμε να ζεσταθεί.

Βάζουμε στο τηγάνι 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας από τη ζύμη, αφήνοντας κενό μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν καθώς μαγειρεύονται.

Ελέγχουμε τις άκρες και όταν τα pancakes καραμελώσουν από τη μια πλευρά, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τα γυρίζουμε από την άλλη. Θα χρειαστούμε 2-3 λεπτά για την κάθε πλευρά.

Μεταφέρουμε τα pancakes στο μπολ με την κανελοζάχαρη και τα πασπαλίζουμε καλά και από τις 2 πλευρές.

Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό, περιχύνουμε με τη σάλτσα καραμέλας και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Βρείτε περισσότερες συνταγές απο τον Άκη Πετρετζίκη, εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ