Συνταγή: Η γεύση και το άρωμά της θα σας «αιχμαλωτίσουν»
Η μακαρονάδα πέρα από αγαπημένο φαγητό, είναι εύκολο και φτηνό αν δεν χρησιμοποιήσουμε αστακό ή χαβιάρι!
Η συνταγή που ακολουθεί, έχει συγκεκριμένα λαχανικά, αλλά εσείς μπορείτε να την φτιάξετε με ότι έχετε στο σπίτι σας. Είναι κατάλληλη για περιόδους νηστείας αλλά και για vegan.
Και αυτό γιατί βασικό στοιχείο της συγκεκριμένης συνταγής είναι περισσότερο η τεχνική και όχι τα υλικά. Με την συγκεκριμένη τεχνική οι μακαρονάδες σας θα είναι νόστιμες ότι υλικά και αν βάλετε.
Μπορείτε να προσθέσετε ελαιόλαδο στο πιάτο σας ή κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, αναλόγως πως προτιμάτε την γεύση του.
Υλικά:
500 γρ. σπαγγέτι
2 ντομάτες ώριμες
1 κολοκύθι (μόνο το περίβλημα – όχι την καρδιά)
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινη
1 σκελ. σκόρδο
1 κλων. σέλερι
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο θυμάρι και ρίγανη για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε μέτριο καρέ το κρεμμύδι, το κολοκύθι, τις πιπεριές, και το σέλερι.
Τρίβουμε στο χοντρό σημείο του τρίφτη τις ντομάτες, το καρότο και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα πάνω στη φωτιά σε μέτρια ένταση. (Σε αυτό το σημείο βάζουμε αν θέλουμε λάδι) Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά εκτός από το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Σοτάρουμε τα λαχανικά μας μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά από την ντομάτα. Ρίχνουμε το σκόρδο, την ζάχαρη και ανακατεύουμε να μην καεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα για να μην κολλήσουν.
(δεν βάζουμε πολύ νερό, προσθέτουμε λίγο – λίγο διότι δεν θέλουμε πολλά υγρά, αλλά να μελώσουν τα μακαρόνια με την σάλτσα).
Θα χρειαστούν 7 με 8 λεπτά να είναι έτοιμα τα μακαρόνια μας.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε στο πιάτο (Σε αυτό το σημείο βάζουμε αν θέλουμε λάδι και αν δεν έχουμε βάλει στην αρχή) και ρίχνουμε λίγο θυμάρι και ρίγανη από πάνω. Έχει μελώσει το φαγητό μας και είναι τόσο γευστικό και νόστιμο δοκιμάστε το.
Πηγή: youtube