Συνταγή: Σε λιγότερο απο 20 λεπτά έχετε στο τραπέζι σας ένα νόστιμο πιάτο

Η αραμπιάτα είναι μια εύκολη συνταγή που μπορεί να κάνει ακόμη και ένας αρχάριος στην κουζίνα. Είναι κατάλληλη για περιόδους νηστείας και φυσικά για vegan. Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι εύκολη, νόστιμη και γρήγορη 

Υλικά:

500 γρ. πεννες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελ. σκόρδο

1 κ.σ. μπούκοβο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

800 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες εμπορίου

Λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού

Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα

Συνταγή: Σε λιγότερο απο 20 λεπτά έχετε στο τραπέζι σας ένα νόστιμο πιάτο
Συνταγή: Σε λιγότερο απο 20 λεπτά έχετε στο τραπέζι σας ένα νόστιμο πιάτο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 2′ λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το μπούκοβο.

Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για μισό λεπτό.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να βγάλει τα αρώματα του.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις λιώνουμε πιέζοντας με την κουτάλα.

Την βράζουμε  για 10′ σε μέτρια φωτιά, να λιώσουν οι ντομάτες.

Προσθέτουμε αλάτι.

Όταν βράσουν οι πέννες τις ρίχνουμε στην σάλτσα.

Προσθέτουμε και λίγο από το νερό που έβρασαν  και βράζουμε για 2′.

Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο φρέσκο βασιλικό.

Σερβίρουμε αμέσως σε βαθειά πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο κάθε πιάτο.

Πηγή: argiro

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ