Ψάχνετε για ένα γλυκό που να είναι εντυπωσιακό, εύκολο και με γεύση που θυμίζει μαμαδίστικο γλυκό; Η συνταγή για τούρτα κατσαρόλας είναι η ιδανική επιλογή!
Αυτή η συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδηθυμίζει πολύ το μωσαϊκό (κορμό), με την πλούσια κρέμα σοκολάτας και τα τραγανά μπισκότα.Η εκτέλεση είναι απλή και γρήγορη, και το αποτέλεσμα σίγουρα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας!
Υλικά:
1 λίτρο γάλα
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. βούτυρο
80 γρ. κορν φλάορ
150 γρ. κουβερτούρα 52%
400 γρ. πτι μπερ σπασμένα
300 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τα 300 γρ. από το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο, τον κορν φλάορ και ανακατεύουμε μέχρι να βράσουν.Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ όπου έχουμε βάλει μέσα τα σπασμένα πτι μπερ και ανακατεύουμε.Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25×35 ή λίγο μεγαλύτερο και το βάζουμε στο ψυγείο για 30′.
Σε ένα μπολ χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μαλακή σαντιγί. Προσθέτουμε τα 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Απλώνουμε πάνω στο μείγμα της κρέμας-μπισκότου και γαρνίρουμε με σπασμένα πτι μπερ.
Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη, εδώ