Συνταγή: Νόστιμη και αφράτη βασιλόπιτα χωρίς ζύμωμα – χωρίς μίξερ

Γιατί να αγοράσετε βασιλόπιτα από το ζαχαροπλαστείο όταν μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας χωρίς να χρειαστεί να ζυμώσετε; 

Υλικά:

100γρ βούτυρο 

150ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι ή( τα 3/5 της κούπας των 250ml)

100ml γάλα ή (τα 2/5 της κούπας των 250ml)

200γρ Ζάχαρη ή (τα 4/5 της σούπας των 250ml)

μια πρέζα αλατι 

600γρ αλεύρι σκληρό για Τσουρέκια 

14 γρ ξερή μαγιά ή (2 κτγλ)ή 40γρ νωπή μαγιά 

βανιλέτα 

μισό κτλγ μαχλέπι 

1/3 κτγλ κακουλέ (κάρδαμο)

μισό κτλγ μαστίχα σκόνη ή 3 σταγόνες 

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 

ξύσμα από μισό πορτοκάλι 

200-250γρ αποξηραμένα φρούτα ή γλυκό του κουταλιού

1 κρόκο αυγού

1.5 κτλσ γάλα 

φιλέ αμυγδάλου προαιρετικά 

Συνταγή: Εύκολη βασιλόπιτα - τσουρέκι χωρίς ζύμωμα
Συνταγή: Εύκολη βασιλόπιτα – τσουρέκι χωρίς ζύμωμα

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τα υγρά υλικά, εκτός από τα αυγά, την ζάχαρη και το αλάτι. Ζεστάνουμε ελαφρά για να λιώσει το βούτυρο. 

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά και τα αρωματικά.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα 4 αυγά.  Κάνουμε μια λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε το ξύσμα από μισό πορτοκάλι και στη συνέχεια τα αυγά. Στη συνέχεια τα υγρά υλικά (δεν πρέπει να είναι καυτά!) Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Η ζύμη πρέπει να είναι κολλώδης και σφιχτή. 

Περιμένουμε να φουσκώσει αφού έχουμε σκεπάσει με μεμβράνη ή πετσέτα.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 50⁰ βαθμούς να ζεσταθεί τον σβήνουμε και μετά βάζουμε μέσα τη ζύμη να φουσκώσει για τρεις ώρες.

Έχουμε βάλει τα αποξηραμένα φρούτα σε ζεστό  νερό να μαλακώσουν για 15 λεπτά.

Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε καλά. Αν βάλετε γλυκά του κουταλιού πρέπει να στραγγίσετε καλά το σιρόπι.

Τα απλώνουμε ομοιόμορφα στην ζύμη και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

Βάζουμε σε ένα ταψί 23-24 εκ αλουμινόχαρτο με αντικολλητικό χαρτί.

Ρίχνουμε την ζύμη στο ταψί.

Ανάβουμε ξανά τον φούρνο στους 50⁰ βαθμούς να ζεσταθεί τον σβήνουμε και μετά βάζουμε μέσα τη ζύμη να φουσκώσει για τρεις ώρες.

Ανακατεύουμε το γάλα με τον κρόκο του αυγού και αλοίφουμε την επιφάνεια και ρίχνουμε το φιλέ αμυγδάλου.

Ψήνουμαι αντιστάσεις προθερμασμένο φούρνο προτελευταία σχάρα στους 160⁰ για 1 ώρα και 15 λεπτά

Μετά από 50 λεπτά βάζουμε ένα αλουμινόχαρτο  από πάνω όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ