Μια συνταγή για σοκολατένιο γλυκό τόσο εύκολη που μπορείτε να την φτιάξετε σε 5 λεπτά
Πρόκειται για σοκαριστικά εύκολο γλυκό ψυγείου του Πέτρου Συρίγου που θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Υλικά:
400 γρ. κουβερτούρα (ό,τι θέλετε λευκή, γάλακτος, μαύρη)
500 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Μπορείτε να προσθέσετε προαιρετικά είτε τριμμένο μπισκότο, ξηρούς καρπούς, τρουφάκι, καρύδια, ότι σας αρέσει.
Εκτέλεση:
Λαδώνουμε το ταψί μας. Τοποθετήστε το ζαχαρούχο γάλα και τη σοκολάτα σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και την σοκολάτα.
Βαζουμε το μπολ στα μικροκύματα για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί πλήρως. Ρίχνουμε το μείγμα ταψί και λειαίνουμε την κορυφή με μια σπάτουλα. Βάζουμε στο ψυγείο να δέσει για 2-3 ώρες.
Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Πέτρο Συρίγο, εδώ